Julkisivujen kunnostukset

Kunnostamme rakennusten julkisivut ammattitaidolla alkuperäistä tyyliä kunnioittaen. Vanhan talon tyylin jäljennämme niin, ettei korjauskohta pistä silmään vaan sulautuu talon julkisivuun.

Julkisivuremontissa huomioimme aina talon alkuperäisen ulkoasun, ja saneeraus tehdään tyyliä kunnioittaen. Rakennusten julkisivuja kunnostettaessa laadimme työselosteet myös asiakkaalle. Meille on tärkeää, että asiakas tietää, kuinka projekti etenee.

Hoidamme julkisivuremontin kokonaisvaltaisesti sokkelista katon harjaan, kunnostamme parvekkeet sekä rappaukset ja teemme julkisivujen kunnostustyöt.

Hyvin toteutetulla julkisivuremontilla lisätään asuinrakennuksen tai toimitilan elinikää. Lisäksi julkisivun kunnostus nostaa rakennuksen arvoa. Julkisivuremontit hoidamme joustavasti ja sujuvasti.

Julkisivun materiaali vaikuttaa kunnostukseen

Julkisivujen kunnostukseen vaikuttaa se, mistä materiaalista rakennuksen julkisivut on tehty. Yleisimmät julkisivumateriaalit ovat tiili, rappaus ja puu.

Tiilijulkisivuakin pitää huoltaa

Vaikka tiilijulkisivu usein mielletään huoltovapaaksi, sitäkin täytyy huoltaa ja puhdistaa. Karkea ja huokoinen tiili on mieluisa kasvualusta sammaleille ja rihmakasvustoille. Tiilen väriä tummentavat myös ilmassa olevat epäpuhtaudet, jotka tarttuvat tiilen pintaan.

Julkisivujen maalausta Jyväskylän Kuokkalassa
Julkisivujen maalausta Jyväskylän Kuokkalassa

Tiilijulkisivuja tarkasteltaessa on hyvä kiinnittää huomiota myös saumojen kuntoon ja ilmarakojen avonaisuuteen.

Tiilijulkisivut tulisi puhdistaa, jos niissä esiintyy sammalta, tummentumia tai epäpuhtauksia. Teemme puhdistuksen joko mekaanisesti tai painepesemällä.

Rapatun julkisivun halkeamat kuntoon

Erilaisia rapattuja pintoja yhdistää huoltotoimenpiteiden tarve. Kun huollamme rapattuja pintoja, kiinnitämme erityisesti huomiota pieniin halkeamiin. Halkeamiin kertyy helposti kosteutta, joka jäätyessään vaurioittaa rappauspintaa.

Vaurioituneet kohdat korjaamme poistamalla irtonaisen rappauksen, minkä jälkeen alue puhdistetaan pölystä. Kostutetun pinnan paikkaamme alkuperäistä rappausta vastaavilla aineilla ja menetelmillä, jolloin korjauskohta muistuttaa olemassa olevaa pintaa.

» Julkisivun rappaus

Puujulkisivujen kunnostuksessa uusitaan lahonneet osat

Puujulkisivuja kunnostettaessa on tärkeää kiinnittää huomiota puun kuntoon. Jos lahoamista havaitaan, selvitämme, miksi puupinta on lahonnut. Syynä voi esimerkiksi olla vioittunut vesikouru, joka ohjaa vedet virheellisesti ja aiheuttaa kosteusrasitusta julkisivulle. Kunnostuksessa uusimme aina lahonneet osat.

» Julkisivun maalaus

Pyydä tarjous julkisivun kunnostuksesta